Met de nog steeds stijgende temperaturen in België en de rest van Europa, is de zomer toegekomen.

Terwijl dit wil zeggen strandwandelingen, terrasjes & ijsjes, wil dit ook zeggen dat de kans bestaat dat je elektronische sidekick, je smartphone, beschadigd zal worden door de hitte. Mogelijkse schade kan zich voordoen aan de batterij, scherm of het aantasten van het geheugen met onleesbare data tot gevolg.

Hierbij enkele tips om je toestel te beschermen tegen hitteschade:

  • Altijd je smartphone uit direct zonlicht of een andere warmtebron houden.
  • Lange blootstelling (laten liggen in de zon) kan voor permanente schade zorgen.
  • Auto’s kunnen in de zomer heel snel opwarmen, laat je smartphone nooit achter op het dashboard.
  • Direct zonlicht kan de LCD beschadigen.

Op vakantie in heel warme landen of bij een hittegolf, best je toestel ook niet achterlaten in de wagen of het handschoenenkastje. De hoge temperatuur zal de levensduur van je batterij doen afnemen.

De aangeraden bedrijfstemperatuur van vele smartphones ligt namelijk tussen de 0°c en 35°c Indien je smartphone toch te warm is geworden zal het zichzelf proberen te beschermen door zichzelf uit te schakelen en een waarschuwing te geven.

Als je deze waarschuwing ziet, leg je toestel in de schaduw en laadt het niet op! Probeer het niet extra af te koelen door het in de frigo of diepvries te leggen! Verwijder de eventuele case die mogelijks als isolatie werkt en je toestel minder vlot doet afkoelen.

Indien je toestel toch is beschadigd, kom gerust even bij ons langs, we zorgen dat je toestel weer tip top in orde is!